Румъния откри международен център за обучение на пилоти на изтребители F-16

...
Румъния откри международен център за обучение на пилоти на изтребители F-16
Коментари Харесай

В Румъния започва обучение на украински пилоти за F-16

Румъния откри интернационален център за образование на водачи на изтребители F-16 от съюзнически страни и други сътрудници, в това число Украйна. Центърът за образование е ситуиран във военновъздушната база във Фетещи, Югоизточна Румъния. Тя има за цел да увеличи оперативната съгласуемост сред съдружниците от НАТО и да усъвършенства позицията на военния алианс " за посрещане на комплицираните провокации ".

 
Разликата (между МиГ 21 и F-16) е много огромна. Всички знаем, че МиГ 21 е някогашен руски изтребител, до момента в който F-16 е доста по-производителен изтребител, доста по-нов, с повече технологии, само че всички тези технологии са предопределени да оказват помощ на водача в действителни бойни обстановки.
" RED "  пилот на МиГ21, учащ се на F16

Румъния, която е член на НАТО от 2004 година, има дълга граница с разкъсваната от война Украйна. Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, Киев неведнъж е отправял молба към своите поддръжници да изпратят съвременни изтребители, които да му обезпечат преимущество, и някои страни от НАТО го направиха. В отговор на войната в съседство Румъния усили разноските си за защита, а НАТО ускори наличието си на източния фланг на Европа, като изпрати спомагателни многонационални бойни групи в членовете на алианса Румъния, Унгария, България и Словакия.

 
Правителството на Съединените щати е тук, с цел да поддържа по всевъзможен метод. Ние към този момент си партнираме с НАТО и Румъния в укрепването на защитата и възпирането в Черноморския район и ще продължим да го вършим, с цел да подсигуряваме груповата си сигурност.
Катлийн Кавалек, дипломат на Съединени американски щати в Румъния

През април Върховният съвет за национална защита на Румъния също по този начин утвърди придобиването на неизяснен брой американски изтребители от " последно потомство " F-35, защото Румъния се стреми да модернизира военновъздушните си сили. По време на войната Румъния играе все по-значима роля в алианса, в това число като хазаин на срещата на външните министри на НАТО през ноември 2022 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР